OVER ONS


Onderwijs en M2

Wij zijn Marijke Zijm en Melanie Solleveld: M2.

Elkaar leren kennen als collega's op school en sindsdien zo ongeveer onafscheidelijk. De kernwoorden die bij ons passen zijn hardwerkend, positief, meedenkend, flexibel, oplossingsgericht en vooral vrolijk.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen maar ook ouders en leerkrachten zich goed voelen op school. Als je je goed voelt, ben je namelijk in staat tot leren. Pedagogiek staat dus hoog in ons vaandel.

Nieuwe dingen vinden we vaak leuk en goed maar we verliezen de 'oude' methodes en zienswijzen daarbij zeker niet uit het oog. Balans is wat ons betreft belangrijk.

Marijke Zijm


Één van de M's

Mijn naam is Marijke, de blonde M. Moeder van twee dochters, die met snelle stappen de tienerjaren inlopen. Ik heb jarenlange onderwijservaring en juist in deze jaren heb ik Melanie ontmoet.

We hebben elkaar leren kennen in het onderwijs en zijn bij elkaar gebleven door vriendschap, dezelfde visie, dromen en ambitie. Vooral de laatste drie hebben geresulteerd in het opstarten van M2 dubbele leerkracht. Met M2 willen we vooral ontzorgen. In de thuissituatie doordat het huiswerk van kinderen wordt begeleid en op scholen waar we kinderen individueel begeleiden zodat zij krijgen wat ze nodig hebben en de leerkracht wordt ontlast.

Volgens de leerlingen ben ik superaardig :-) en help ik ze graag. Ik kan goed uitleggen en heb een goed gevoel voor humor. En misschien nog wel het belangrijkst, ik ben op een leuke manier streng! Wat misschien nog wel het meest belangrijk is, zowel Melanie als ik zijn eigenlijk altijd onszelf.

Melanie Solleveld


Één van de M's

De donkere M. ben ik, Melanie. Moeder van vier dochters, waarvan er intussen 3 meerderjarig zijn en nog één puber is, en ook ik heb jarenlange ervaring in het onderwijs. Marijke heb ik, zoals hierboven staat, op school ontmoet. We bleken samen een goede combinatie, zowel op school als in privé. 

Bij mij speelde de ervaring die ik met onze eigen dochters op de middelbare scholen heb en heb gehad ook een grote rol voor het oprichten van M2 dubbele leerkracht. Huiswerk en moeite met bepaalde vakken levert kinderen geregeld stress op. Met M2 kunnen we dat, mede door de bijlessen die we verzorgen, verminderen.

Volgens de leerlingen ben ik ook al superaardig ;-) en help ik goed met plannen. Daarnaast help ik met concentratie als leerlingen zijn afgeleid en attendeer ik ze op het feit dat ze komen om te werken als het net iets te gezellig dreigt te worden.