OVER ONS


Sporten en leren, de ideale combinatie!

Wij zijn Marijke Zijm en Melanie Solleveld: M2. Omdat wij er van overtuigd zijn dat sporten en leren bij elkaar horen zijn we M2 Dubbele Leerkracht gestart. Dubbele leerkracht omdat wij twee leerkrachten zijn én omdat de leerkracht van kinderen ‘verdubbeld’ wordt door de combinatie van sporten en leren.

Tegenwoordig wordt er veel van kinderen verwacht. Scholen, sportverenigingen, ouders, ze willen allemaal het beste uit de kinderen halen. Dit zorgt soms voor botsingen. Wat moet een kind doen als hij of zij in de knel komt met huiswerk: thuis blijven om te leren voor de toets, of toch naar de training omdat ze daar ook op je rekenen?

Voor pubers zijn dit lastige keuzes. Dat hoort bij de leeftijd en de werking van hun brein. Thuis kan dit echter wel voor spanningen zorgen. Hoe fijn is het dan, voor kinderen en ouders, als zij bij thuiskomst van de sportvereniging het meeste huiswerk al af hebben? Als er voor de rest van de week een heldere planning ligt? Dat geeft rust en ruimte.

De huiswerkbegeleiding, bijles en brugklasbegeleiding vinden plaats op sportverenigingen bij vier Westlandse voetbalclubs: FC ’s-Gravenzande, Westlandia en LTC 't Loo. Het klinkt misschien onlogisch: als uw kind zometeen mag sporten hebben ze dan wel motivatie om voor de training hun huiswerk te maken? Maar uit onderzoek blijkt juist dat sporten voor of na een leeropdracht helpt bij de concentratie en het leren. Het is dus de ideale combinatie.


 

Marijke Zijm


Één van de M's

Mijn naam is Marijke, de blonde M. Moeder van twee dochters, die met snelle stappen de tienerjaren inlopen. Ik heb jarenlange onderwijservaring en juist in deze jaren heb ik Melanie ontmoet.

We hebben elkaar leren kennen in het onderwijs en zijn bij elkaar gebleven door vriendschap, dezelfde visie, dromen en ambitie. Vooral de laatste drie hebben geresulteerd in het opstarten van M2 dubbele leerkracht. Met M2 willen we vooral ontzorgen. In de thuissituatie doordat het huiswerk van kinderen wordt begeleid en op scholen waar we kinderen individueel begeleiden zodat zij krijgen wat ze nodig hebben en de leerkracht wordt ontlast.

Volgens de leerlingen ben ik superaardig :-) en help ik ze graag. Ik kan goed uitleggen en heb een goed gevoel voor humor. En misschien nog wel het belangrijkst, ik ben op een leuke manier streng! Wat misschien nog wel het meest belangrijk is, zowel Melanie als ik zijn eigenlijk altijd onszelf.

Melanie Solleveld


Één van de M's

De donkere M. ben ik, Melanie. Moeder van vier dochters, waarvan er intussen 3 meerderjarig zijn en nog één puber is, en ook ik heb jarenlange ervaring in het onderwijs. Marijke heb ik, zoals hierboven staat, op school ontmoet. We bleken samen een goede combinatie, zowel op school als in privé. 

Bij mij speelde de ervaring die ik met onze eigen dochters op de middelbare scholen heb en heb gehad ook een grote rol voor het oprichten van M2 dubbele leerkracht. Huiswerk en moeite met bepaalde vakken levert kinderen geregeld stress op. Met M2 kunnen we dat, mede door de bijlessen die we verzorgen, verminderen.

Volgens de leerlingen ben ik ook al superaardig ;-) en help ik goed met plannen. Daarnaast help ik met concentratie als leerlingen zijn afgeleid en attendeer ik ze op het feit dat ze komen om te werken als het net iets te gezellig dreigt te worden.